Sunday, 31 July 2011

ramadhan bakal tiba lagi

ASSALAMUALAIKUM
harapan ramadhan

Syabaan telah pun berakhir. Ramadhan bakal menjelang tiba. Syabaan adalah masa yang sangat sesuai untuk semua umat Islam membersihkan diri daripada dosa dengan melakukan ibadah seperti puasa 3 hari pertama, 3 hari pertengahan dan 3 hari pada penghujung Syabaan. Malah, indahnya Syabaan kerana terdapatnya Nisfu Syabaan juga.

Dalam sebuah hadith Rasulullah SAW bersabda :
Keutamaan bulan Syaaban di atas semua bulan itu, 
seperti keutamaan aku di atas semua Nabi dan 
keutamaan bulan Ramadhan itu di atas semua bulan 
ibarat keutamaan Allah SWT di atas semua hamba-Nya.” 

Bulan Syaaban adalah bulan Rasulullah dan bagi kita umatnya berbagai ganjaran yang disediakan untuk setiap amalan bagi persediaan menghadap bulan Ramadhan.

  rindu makan shameshame C10~MRSMPC

Ramadhan tahun ini bakal mengukir pelbagai lagi kenangan manis dan mungkin juga pahit bersama-sama keluarga dan kenalan yang tercinta. Kenangan bangun pagi untuk bersahur bersama-sama rakan taulan di sekolah asrama penuh dan tidak lupa yang di perantauan, cekalnya menahan lapar dan dahaga pada siang hari, semangat yang berkobar-kobar untuk ke bazar untuk membeli makanan berbuka yang menyelerakan, nikmatnya berbuka bersama-sama keluarga yang tercinta sambil berkongsi-kongsi juadah dan seronoknya berkumpul di masjid dengan umat Islam yang lain bagi menunaikan tarawih. Amalan bersedekah dan umrah juga semakin menjadi-jadi di bulan yang mulia ini kerana pahalanya yang berlipat ganda. Indahnya Ramadhan ini.

RASULULLAH bersabda :
'Islam dibina atas 5 perkara, 
bersaksi bahawa tiada Tuhan yang 
berhak disembah selain Allah,
bahawa Muhammad adalah utusan Allah, 
menegakkan solat,menunaikan zakat,melaksanakan haji,
BERPUASA RAMADHAN'

Puasa dalam bulan Ramadhan adalah wajib bagi semua umat Islam. Inilah masanya Allah menguji kesabaran kita dalam menunaikan tanggungjawab puasa dengan menahan diri daripada lapar *perut kruk kruk dan dahaga *tengok air kosong pun terliur kan. Selain itu, manahan diri kita daripada dosa dan maksiat. Oleh itu, laksanakanlah puasa dengan sebaiknya *no ponteng ponteng for boys >.<

balik kampung oh oh balik kampung


'Sesungguhnya termasuk sikap berlebihan ialah
apabila kamu makan setiap kali 
kamu menginginkannya'

Janganlah amalkan sikap berlebih-lebihan. Tambahan, time puasa ni, pergi bazar macam pergi supermarket siap bawak troli lagi kan, sedangan yang nak berbukanya dua orang je *terlebeyy sudey. Cukuplah sekadar untuk menghilangkan lapar dan menikmati keseronokan berbuka itu. Apabila ada makanan yang berlebihan itulah yang dah termasuk dalam sikap berlebih-lebihan. Bersederhanalah dalam berbelanja dan jangan bazirkan juadah yang akhirnya masuk kedalam perut tong sampah. Sedangkan, ada orang di luar sana yang tidak tahu berbuka apa kerana kesempitan wang.

amir n shira say yayyyyyayyyy poceee. DUIT RAYA ^^,


'Barangsiapa yang berpuasa sehari di jalan Allah,
nescaya Allah akan menjauhkan wajahnya dari neraka
sejauh (perjalanan) 70 musim gugur (tahun)'

Puasalah dengan nawaitu untuk beribadah semata-mata kerana Allah, bukan untuk riak, bukan untuk diet, bukan untuk makan besar dan sebagainya. Salah niat, berkuranglah pahala nanti. Jadi, perbetulkanlah niat kerana semua benda yang kita buat pun bermula dengan niat. Baik niat, baik lah perlakuan seterusnya, buruk niat, nanti lain pula jadinya.

fikir dulu sebelum kowek heehee :P


'Lakukan amalan setakat kamu terdaya,
sesungguhnya Allah tidak jemu'

Bagi yang uzur mahupun yang tak mampu tu, janganlah nak paksa diri pula. Termasuklah yang ada gastrik tu, makan ubat, jangan skip. Kalau dah tak tahan juga, berbuka jela. Nanti tak pasal-pasal raya dalam hospital pula nanti. Islam tak pernah memaksa umatnya dan Islam itu mudah tapi, bukan untuk dipermudahkan sewenang-wenangnya. Puasalah selagi terdaya tapi janganlah baru sakit perut kena gigit semut terus berbuka pula eh :P

p/s : utamakan puasa dulu~ jangan ingat nak shopping raya dan makan besar je  >.<

Friday, 29 July 2011

bukan ternak lemak

ASSALAMUALAIKUM

Entry 'LAYAN BFF' aka tutupmatakalaubencitengokgambarbanyak2 Harhar *siapa yang reti baca je faham. 

ALBUM : SOFIA = fya
                  YANA = na
album FYANA
picnicpicnic sambil snapsnap pict <3

Ini ENGKU SOFIA NADHIRAH. Semestinya lah dia kekasih hati saya. HAHA. Boleh klik album *kunun atas if if if nak tengok more pictures haritu punya hal. So, entry ni bukan entry ternak lemak *bak kata CIK EPAL. Cuma, jalan-jalan, melalak kat dalam singa which is Sunway Pyramid huhu our playground. *yang penting singa hebat lagi semalamlawanbola.

watak utama: tempe

watak utama : popia

Tempe dan popia suka dating shameshame. Mula-mula jumpa terus hughug macam dah bertahun tak jumpa *sedangkan baru minggu lepas jumpa  -_______-'

Tempe dan popia menuju ke arah tempat yang beshbesh untuk melalak sesukasuki hati. lalalalala * karok time

memories ngadengade fyana together

Selepas tercabut tekak, tempe dan popia bukan bercandle light dinner mahupun BBQ, tapi simple life cukupla *separa ternak lemakHeeheee. Kat SIMPLE LIFE, shareshare porridge sweet corn *kalau tak silap nama makanan tu dan makan tauhu *goreng kot but seriously kering dan tak ada minyak langsung. 

hobi : makan tapi salu tak habis  -_______-'

hobi : tenung orang lepastu malu bila terkantoi =.=

Makanan kat Simple Life sangat shedap yummyummm jilat lidah haha. Tambahan berkhasiat sebab ala ala Jepun gituhh punya masakan. Porridge dye pun sangat niceeee~ ada rumpai laut, mushroom, sweet corn and red beans. Gudgud for health. 

Popia dan tempe kemudian beli cookies yummyummm plak kat subway. Den, berjalan pimpin tangan ke luar perut singa. Bubyee popia :'(  Popia dan tempe pun membawa haluan masing-masing. 

THE END

>.<

.....

Akan datang, nak tolong sofia ya ya ya buat video untuk 'contest the best pictures of me' and banyak lagi planning macammacam dengan dia. Korang pun boleh join sekaki dengan fyana punya planning nanti. So, semua usha POPIA sekarang juga okeyhh  heehee. :)


Thursday, 28 July 2011

BEN ASHAARI CARI BLOG.CEPAT !

ASSALAMUALAIKUM


Abg BENBEN fevret saya buat contest pula lewwlewww. Kalau abg benben  saya buat segmen ke, contest ke, memang saya suka semak join sekaki, sejari sebadan nak join juga kan kan kan. HAHA. Siapa nak join boleh klik banner atas wink >.<   Contest ni macam besh bukan sebab hadiah semata-mata *tapi hadiah dia pun havoc habisssss, tapi sebab usaha abg benben tufyyytuffyyy niha dalam membantu blogger lain dan dia berinteraksi dengan bijak dengan blogger tersayang sume tanpa pilih bulu *semua orang berbulu kan? :P 

Blogger baru sememangnya suka jadikan mereka yang dah otai sebagai contoh untuk mereka pelajari dunia blogging, so, antara blogger yang wajib korang follow and contohi kebijaksanaan mereka handle dunia blogging ni adalah ABG BENBEN shaye *tengok banner semua tanpa kelip mata . HAHA. 

Kenapa abng benben beshh?

Sebab entry dia salu nya ringkas je n senang difahami, 
dia tak sombong dan sangat mesra dengan semua followers dia,
dia tak memilih dan follow walaupun blogger baru,
dia suka buat segmen beshbesh dan membina
dia dah ajar saya BERDISIPLIN 
sebab segmen dan contest dia salu tutup cepat
so, saya tak boleh tangguh-tangguh and terpaksa buat entry special
laju-laju untuk join dia

HAHA

that's all
*dia dah otai, tapayah promote lebeh la kn
:P

I have COOL stuff !!

ASSALAMUALAIKUM


CONTEST CONTEST CONTEST TYM >.<


Saya join contest I have cool stuff la kawan-kawan. Klik sopan-sopan kat banner untuk join sekaki tawtaw >.<  Contest ni agak best *bagi saya sebab saya baru je ada satu barang best. HAHA. *elok je timing


........................................................................................................................................

............................................................................................................

................................................................................

..........................................................

.......................

...

TADAAA

smile people im snapping your perfect pict ^^,

Apa yang COOL sangat nya eh?? Oh, camera tu senaya. That is mini Diana Camera. Okay, kalau semua orang sibuk beli DSLR yang gedabak besar tu kan, saya prefer yang unik-unik sikit walaupun quite old school. HEHE. Kamera ni still guna kodak *sangat ketinggalan but the the pictures very nice and gambar-gambar yang di snapp boleh overlapped kan. COOL tak? Lagi, tak guna bateri or tak perlu dicaj sebab manually kita kena pusing button kat kamera tu supaya kodak tu terpusing balik. Kamera ni kena belajar cara-cara nak guna dia sebab penggunaannya berbeza dari kamera lain yang jauh lebih canggih. 


Contoh gambar overlapping without editing. Siesly la cantik gambar-gambar yang dah ditangkap okey>>>


comelkan ?? :P

that all la nak share barang COOL saya. HEHE. Nak tagg 


:)

p/s : gamb asal dibuang sebab papa saya cakap tak cantik harharhar >.<

salah faham

ASSALAMUALAIKUM


"Dad I'm hungry."

"Nice to meet you hungry!" 

"Dad, I'm serious..." 

"I thought you were hungry?" 

"Are you kidding?!" 

"No, I'm Dad."


" -____-"


Wednesday, 27 July 2011

Kita melihat ITU tudung saji. Dia melihat ITU tempat tidur. -_____-'


ASSALAMUALAIKUM


BEN ASHAARI??huhhh??


ASSALAMUALAIKUM

Mula-mula saya macam ini




betul ke ABG BENBEN saya ni???
follow blog saya eh??
terkesima 



















     

lompat sopan-sopan jap
continue
malumalu le dengan abg benben




Betul ke ni? Ke abg benben palsu
orang menyamar?
bhgani cilok abg benben saya ehhhehh dusshh




tapi, tak apa dah berjaya buat saya
happy sebentar
haha




saya harap itu abg benben sebenarnya




sukasukasuka
haha
penat usha nehhh :P
saya harap dia comment blog saya


TQ ABG BENBEN encemencem 
sebelum ini pun ada blogger kegemaran saya dah follow juga
dan comment entry saya.
Terpanjat saya >.<


Tahu perasaan macam mana bila blogger yang 
kita duk usha/tropong/intai
tetebe ada dalam blog kita?
Tak tahu?? tapela  =.=

HAHA

Blogger itu ialah


TQ solihin

:)

Tuesday, 26 July 2011

Ben Ashaari ajak join bloglist blogger baru

ASSALAMUALAIKUM

Menmen tuka link la plekkkk >.<


Abang BEN ASHAARI encem tufffyyytuffy ajak join bloglist blogger baru lewwleww. HAHA. Nak join laju-laju sebab nanti terlupa dan terleka melayan kebusyan nak melayan kerenah family, kucing, rumah tangga jiran, nak jahit baju kurung dan fikir masa depan lagi nihaaaa. Busy betul *yeeelaaa sangat. Segment BEN ASHAARI memang selalu kejap-kejap je sampai 10 malam. So, siapa nak join just klik banner jela. Kita akan tuka-tuka link dengan blogger lain. Wahwah kawan baru lagiiiiiiiiyiiiyyy  >.<

p/s : saya suka main main tangg orang. Sape suka kena tagg bleyhla kankankan geng saya :)

jom ngorat ramai-ramai
 haha

CHOW

jangan kahwin sukahati


ASSALAMUALAIKUM



Siapa sokong kalau kahwin ibubapa yang aturkan? Mengaku sekalang jugak looo. Tadi saya ada baca perihal rumah tangga Jimmy Shanley yang comel kiutmiut kat SINI. *sibuk betul dengan tangga orang lain* Bia lewwww, boleh ambil iktibar dan jadikan pedoman hidup kan kan kan. Heeheee


KENAL HATI BUDI

Ada sesetengah kahwin paksa yang berjaya tapi ada juga yang tak berjaya sebab apa? Sebab tak kenal hati budi dan perangai masing-masing dulu. Sorang suka makan pedas, sorang suka makan manis. Dah berebut nak letak cili ke tak dalam masakan kan. Itu kalau hal makan, kalau hal sosial pula, sorang ajak pergi masjid, sorang lagi ajak pergi clubbing. Belah dua lah badan baru fair and lovely kan kan kan? Bila berbeza perangai yang terlampau dan dua-dua keras kepala dan tak mahu mengalah, itu yang jadi cerai burai tu.


SAMA TARAF

Dalam agama sendiri ada mengatakan. Kahwinlah perempuan itu kerana agamanya, keturunannya, hartanya dan kecantikannya. Extra, kahwin yang sekufu atau setaraf. Yes, saya tak nafikan berbeza status dan taraf bukan hal utama selagi ada sayang dan persefahaman. Tapi, bagi mereka yang pentingkan status, maruah dan air muka mereka menolak mereka yang tak setaraf mereka. Sorang cerita emas dalam bank, sorang lagi cerita lembu kat kampung. Macam kucing meoowwmeooww cakap dengan anjing woffwofff, lastlast bercakaran.




SUSAH SENANG BERSAMA-SAMA

Berbeza dengan mereka yang dah pernah kenal lama atau couple, mereka dah lama bersusah-senang bersama-sama. Bagi mereka yang baru kenal setahun jagung dan terus kahwin, mereka tak biasa bersusah-senang bersama tu sebab sebelum ni mereka bersukaduka seorang diri. Bila ada yang care, dorang rasa pelik, bila ada yang merajuk, dorang buntu, bila ada yang melenting, ada pula yang naik tangan. Haaaaaa~ Kalau time couple, boleh lah break up. Tapi, kalau dah kahwin, isteri dah tak mahu, suami masih mahu jadi suami tak nak ceraikan isteri, dah isteri terseksa sebab lafaz cerai kan kuasa pihak lelaki je.


GAYA HIDUP

Kalau dah kenal lama, dah tahu kalau pasangan tu gila bola atau gila PS II. So, tak adalah culture shock sangat kalau dia buat tak layan bila excited dengan kawan-kawan dia sampai pergi Stadium Bukit Jalil tengok Chelsea lawan Harimau Malaya. Ataupun, dia mengadap laptop tak kelip mata layan blogging. HEHE. Compare to pasangan yang baru kenal, kadang-kadang tak reti nak handle macam mana pasangan tu dan gagal terima gaya hidup seorang lagi yang pelik atau dia fikir tak masuk akal. Kalau dah kenal lama, dah masak dah dengan perangai mengarut dia tuhhhtuhhh kan !!  >.<



BELAJAR PERBAIKI KEADAAN

Mereka yang dah biasa bersama-sama adalah lebih bijak handle masalah kalau tercetusnya perang bersaudara antara mereka. Contohnya, time berkawan dulu, pernah gaduh dushhdushhh. Salah sorang memang jenis yang berdiam diri dan lebih suka biarkan sorang lagi yang selesaikan. So, bila dah kahwin tahu lah salah sorang ni supaya dia yang patut mulakan pergerakan damai dahulu. Kalau tak kenal lama, mesti tak tahu macam mana nak solve kan problem dengan dia kan. Paling jangan lupa, dalam sesebuah hubungan tu, masing-masing kena belajar perbaiki diri sendiri dan terima baik buruk sama-sama. Bukannya sekali gaduh, buang dia terus. Perbaiki diri bersama-sama tulewww kenangan yang paling berharga bersama-sama tahuuuu !! ^^,


So, macamnyewww ewww nak KAHWIN PAKSA
or KAHWIN LARI?
ke tamoo kahwin??? 
HAHA.

Yang penting kena kenal orang yang akan 
bersama-sama kita seumur hidup itu 
Jangan judge seseorang tu 
sewenang-wenangnya


Ingat KITKAT yang berbungkus cantik tu, 
semua shedappp yumyumm ke??
Ingat kerepek pisang yang tak dibungkus itu 
semuanya tak rangup ke??

:)

twinko twinky twinny


ASSALAMUALAIKUM

Saya nak cari kembar saya yang dah terpisah lama. CEWAH. Haha. Tak adalah. saya join natang nehhh sebab nak buat geng blogger and most important yang sama tarikh lahir dengan saya. Walaupun saya dengan BFF musuk saya, ENGKU SOFIA lahir pada date yang sama tapi kitaorang lahir dalam bulan yang berbeza. Sebab tu dia mengada banyak lagi dari saya. HARHAR >.<


tarikh lahir saya




..............................................................................................




.......................................................




........................




.......




..



=.=



kunun kunun gempak ceyhhh 




16 APRIL 1991 




spe na join cepat eh. Dah last day dah.
Saya yang slow sangat join senanya
HEEHEE


BTW. Tarikh lahir korang bile eh. 
Rajin-rajin share la 
Boleh masuk planner saya
HEEHEE
:)

TC

Monday, 25 July 2011

ilove KOREA !!!


ASSALAMUALAIKUM

Anneyong haseyo

Title memang tak boleh blahhblahh. Okay, saya ada persoalan, kenapa artis korea sume comel? kenapa artis korea sume kurus? Kenapa artis korea sume mengada gedik tapi orang suka? Sapa nak jawab? Mungkin kena tanya kim heeruul kottkottt sebab dia peminat setia korean world nihhhh~ heeheee.


DORANG COMEL ? 


eleh eleh comel letttewwww

Fine la, dorang memang comel lotey kan kan sampai laki pon tak nampak hot and kelakian dah. Kadang-kadang nampak macam gay pun ada. HEHE. Yang laki pun dah pakai baju pink, tunjuk muka comel mulut itik sikit, kulit dah la putih melepak kalah saya malam-malam tepek bedak sejuk, kontrol2 cute sikit kompem boleh kompius ponpuan ke laki dorang nehhhhhhh >.<


DORANG KURUS ?

kurus kan kan kaki lidi kami?? :P

Siesly la dorang kurus. Bukan saya nak jelez pun nyew punn. Tapi, kalau kering sangat pon tak cantik nampak tulang. Haha. Cuma, jarang lah nampak artis korea ni gemuk-gemuk. Nak cari yang berisi sikit, alah tak banyak, nak sikit je pun susah weyyyyyyweyyy. Bukan sahaja watak utama kurus dan cantik malah, watak sampingan juga, pelakon dia still hot temperature, meletupp gituhhhh. Kalau gemuk sikit, maybe susah la nak cari makan kat sana kan kan kan.


DORANG PANDAI MENARI ?

relax relax jap dbsk

Kalau nak jadi korean, jangan lupa belajar menari eh eh eh. Dorang superpower rangersss pandai menari. Kalau diikutkan, artis korea ni sume dah macam stereotype. Sebab apa? Sebab sume suka buat band, mesti stylist2, rambut mesti mau kalor pelik, herot sana sini sikit muncung rambut tu, baru awek malaysia cair. HAHA. Lepastu, menari2 atas stage tunjuk skill pusing-pusing and tayang body. FUFUHHFUHHH 


DORANG PUTIH GEBU ?

3 sister korean drama yang beshbesh ^^

Jangan lupa, harus putih gebu dan senyuman manis, baru korean okehhhhh. Saya find out, dorang ni suka pakai BB Cream. Tahu tak apa Bb Cream tu?? Macam foundation, suppose cream tu pakai lepas buat pembedahan plastik. Memandangkan semua cantik-cantik mesti dah biasa buat pembedahan plastik kan kan kan??  >.<  Of course la dorang memang guna cream ni. Cream ni sekarang dah dikormesialkan dan semua orang yang tak buat pembedahan plastik pun dah pakai untuk jadikan kulit muka lebih flawless :) 


So~ MALAYSIAN tapayah nak korean korean sangat lah kan. Cukuplah sekadar minat as fans. Kalau dah sampai jadikan dorang berhala moden dah salah dah tu. Okey, jom layan korean drama kat channel ONE sambil makan CHOKI CHOKI.  Skunk saya tengah layan cerita 'You dont know women' dan 'city hunter'. Huhuhu  >.<

Nak cakap bye bye dalam korea ape eh?? hehehe BYE

Sunday, 24 July 2011

contest time !!! harhar


ASSALAMUALAIKUM

Memandangkan dah banyak masa terluang. Memang gatal gatal badan, kaki, tangan, jari semua lah nak join. Contest pun macam semua nak semak join juga. Contest kali yang ke... entah  =.=   haha. Contest saya dan kaca mata. Klik banner bawah untuk jooooiiiingggg taww taww Cekikdowww~


everybody say haihai to LYA IDMA !! >.<


Dari hari tu *hari bila tah* dah nampak contest ni, tapi tak sempat-sempat nak join lagi sebab sibuk hal rumah tangga orang lain. Tangga kt rumah sendiri belum terurus lagi nihaaaa. Saya ada gambar terbaru dengan kaca mata. TADAAAAA *semua purapura terkejut cepat :P


SORRY sume. Ta sengaja TERletak besau plekk *kununkunun. 


Story behind this picture?? Senang je. Saya curi shades tu. HEEHEE. Bukan saya punya, my superBFF yang punya. Masa tu, kitaorang yang merapu meroyan pergi date kat taman tasik hilir Ampang tengah-tengah panas tu. Konon-konon pergi picnic dengan payung, kasut tinggi, and camera. Orang lalu lalang kat situ tengok kitaorang dengan peliknya. Mesti dorang cakap ceni 'awek dua orang ni dah kemaruk nak datang tasik yang lawa ni kott kottt' . So, panas punya pasal, saya curi bff saya punya shades la. Alasan lain, nak tutup malu sebab date berdua tengah-tengah panas. HARHAR.

Ini jela gambar terbaru. Contest saya dan kaca mata kan kan. So, tapayah na full body sangat laaa... :) Baiklah, that's all. Sukaje joinjoin nyemak join semua contest. TC all.  >.<

Saya nak nak nak tanggggg ~



kawan atau lawan?


ASSALAMUALAIKUM


Macam mana nak tahu dia betul kawan kita atau tak? Taktik-taktik nyewwwww~ haha


Pura-pura sakit.
Taktik paling sesuai jika ada roomate atau housemate atau dormate. Siapa yang paling care bila kita sakit dia lah kawan baik tuhhhh tuhhh~ Dia akan check suhu badan kita, tanya kita sakit mana, tolong belikan makanan dan ubat etc etc. Kalau yang buat tak heran dan tak perasan pun kita pergi ke tak kelas, itu bukan kawan, itu kurakura *purapura kawan.


Minta dia teman.
Tak kisah la teman pergi toilet malam-malam ke, teman pergi party ke, teman jumpa kawan baru ke, teman pergi beli makanan ke dalam situation yang sangat desperate. Kalau tak ada orang teman mungkin kita akan malu, atau bosan atau ketakutan atau dalam bahaya. Kalau dia betul kawan kita, dia akan sanggup teman kita melainkan dia memang nak tengok kita kena kidnap dengan bangla jual carpet heeeheee


Cerita masalah dan minta nasihat.
Cuba cerita masalah besar-besar kat dia atau masalah rumah tangga bf/bf korang dengan dia. Kalau dia buat tak layan maksudnya dia belum cukup memahami kita dan malas-malas lagi nak layan korang. Kalau betul kawan, dia akan jadi pendengar yang baik walaupun tak mampu bagi naciat yang hebak hebak.


Kentut depan dia.
Pura pura terkentut depan dia. Lepastu, cakap 'Im sorry. Tak sengaja.' HARHAR. Kalau dia marah juga korang maknanya dia tak best di buat kawan. Tak sengaja kot. Mana ada boleh tahan kalau nak kentut. Haha. :P

Tak ada duit.
Untuk beberapa hari jangan makan sangat. Bila kawan tanya, cakap tak ada duit. Kalau kawan awak belanja atau share makanan dengan awak, maknanya dia kawan sejati dan tak sanggup kenyang perut sedangkan ada kawan yang sedang berlapar. WAHWAHWAH.



Hadiah hadiah.
Bagi hadiah buruk kat kawan korang tu. Cakap beli dari overseas special tuk dia. 'Comel kan, comel kan, saya harap awak suka !!! ' *sambil buat muka comel* kalau dia cakap hadiah tu cantik sangat maknanya dia kawan yang baik. Dia sedang berusha untuk ambil hati korang letttewwww. Hahah. Then, beli hadiah baru untuk dia okey.


SELAMAT MENCUBA  >.<



smbg ayat klaka klaka :P


ASSALAMUALAIKUM



BOSAN bosan try ni. tadi kopiko kat blog kawan :) heeee~

1) Pilih bulan kelahiran anda:

Januari - Aku cium
Februari - Aku gigit
Mac - Aku belasah
April - Aku peluk
Mei - Aku terhantuk
Jun - Aku terkentut depan
Julai - Aku menari dengan
Ogos - Aku pergi dating dengan
September - Aku lambai dekat
Oktober - Aku muntah depan
November - Aku jerit dekat
Disember - Aku terlanggar




2) Pilih nombor hari jadi anda:


1 - Mak aku
2 - Seluar dalam aku
3 - Bendera Liverpool
4 - Garfield
5 - Musuh dalam selimut aku
6 - Gangster
7 - Handphone aku
8 - Brad Pitt
9 - Driver Bas
10 - Semut
11- Pengetua aku
12 - Polis
13 - Taik kucing
14 - Patung barbie
15 - Lee Chong Wei
16 - Mak Mertua aku
17 - Mak tiri aku
18 - Girlfriendaku/ Boyfriend aku
19 - Makcik kantin
20 - Anwar Ibrahim
21 - Adinda Milano Evans
22 - Ning Baizura
23 - Spongebob
24 - Cristiano Ronaldo
25 - Maknyah
26 - Kawan aku
27 - Amir Raja lawak
28 - Jiran aku
29 - Orang gila
30 - Taylor swift
31 - Awek cun/ Jejaka tampan



3)Pilih warna baju yang anda sedang pakai:


Putih - Sebab aku fikir aku hebat
Hitam - Sebab aku gila
Pink - Sebab aku boring
Merah - Sebab mak aku suruh
Biru - Sebab aku tak tahan
Hijau - Sebab aku baik hati
Ungu - Sebab aku cemburu
Kelabu - Sebab bomoh suruh
Kuning - Sebab suka hati aku la
Oren - Sebab aku baru putus cinta
Coklat - Sebab aku tak tentu arah
Lain-lain - Sebab aku rasa cool wat macam tu


Kemudian korang cantumkan jawapan korang menjadi satu ayat dan tinggalkan komen kat bawah ayat apa mewakili diri korang :)
Contoh untuk diri saya : Aku peluk mak mertua aku sebab aku tak tahan. HAHA >.<

LALALA~ce try tengok korang dapat ayat apa. bye

Thursday, 21 July 2011

sorry sorry blog sayang :P

ASSALAMUALAIKUM


besarrr punyaa !!! >.<

Haihai bloggg saya ~Saya busy mem busy kan diri dengan agenda tersendiri seperti involve dalam event yang pelbagai untuk menambah skill skill yang hebat. Haha. Tambahan pula, saya sedang mengasah bakat dalam dunia modelling and photoshooting. Nak lagi? Sedang dalam usaha bina kerjaya dalam dunia fesyen. Saya cuba untuk reka baju kurung dan skirt skirt kgemaran ramai. Tapi, masih belum nak pro lewwwww~ =.= Asyik salah jahit je. Saya mahukan yang sempurna dan cantik untuk semua. Wink >.<

Lagi, duduk rumah layan kucing kesayangan dan habiskan masa dengan kawan-kawan yang setia. Cewahhh~ Saya akan update blog setelah selesai satu persatu hal okay. Saya dan kawan baik saya ada plan best untuk dibincangkan. Take care semua :) ASALAM

Thursday, 14 July 2011

public phone? apetu?


ASSALAMUALAIKUM

public phone bergerak


Memandangkan semua orang dah kaya raya ada handphone sendiri, tak perlu lah rasanya public phone ni kan. Semua orang dah tak pandang cik public phone yang tak hensem bergaya kalau dah ada cik apple macho kental. Haha. So, relevent lagi ke pengguanaan public phone ni?? Siapa kata relevent angkat kening separuh. *macam mana tuuhh  =.=


Public phone boleh jadi berguna pada masa tertentu jugak :

1. Bateri handphone kong
Busy kalah perdana menteri sampai handphone sendiri pun lupa nak charge kan especially boyboyTime-time terdesak macam ni la baru nak cari cik public phone. Merayu-rayu minta public phone jangan rosak kan. Tambahan kalau kereta rosak, muka pula tak market macam LEE MIN HO saya, so takde yang nak benti tolong, terpaksa lah cari public phone untuk call kawan.


2. Tempat berteduh hujan
Tengah-tengah lepak tepi jalan tiba-tiba hujan. Lebat pula tuh sampai nak tertembus kepala kena air hujan. Wah, syukur ada public phone yang berdekatan. Public phone jadi rumah tumpangan sementara. Lagi best kalau tadi tengah dating kan. Ha, kepit sikit dalam tu, public phone kecil je. Lelaki gentleman sikit lah, duduk luar. Biarlah basah, asalkan awek kesayangan tak kena setitik hujan pun kan, kata sayangggg ewwww ~ haha


lau ujan macam sonok je berteduh dalam nih


3. Periuk nasi si miskin
Bagi si miskin yang desperate, memang public phone jadi periuk nasi dorang. Asal nampak public phone je, dorang buat sujud syukur sebab rezeki dah datang. Haha. Public phone di raba-raba dengan rakusnya untuk mendapatkan beberapa syiling untuk sesuap nasi. Ini kes, kais pagi, makan pagi, kais petang makan petang. Lepas ni siapa nak bermurah hati menderma boleh lah guna public phone. Nanti si miskin nak korek ambil duit. Kalau tak ada yang guna cik public phone, tak ada la syilling nya, tak makan lah si miskin tadi. :'(


4. Tempat melepaskan amarah dan dendam
Biasa tengok tak public phone tak ada ganggang la, wayar putus la, kena conteng dan banyak lagi. Well, cik public phone yang innocent ni telah menjadi mangsa nafsu kemarahan manusia. Manusia yang tak ada hati perut memang suka jadikan public phone tempat balas dendam mereka. Sepatutny kita buat pagar sekeliling public phone and make sure ada guard jaga sebab cik public phone kita ni dalam keadaan bahaya. Cuba bayangkan entah berapa ramai guard pula kita perlukan =.=


buang handphone semua sebab public phone ni lagi comeyh :P


5. Kacau orang 
Pernah tak kena kacau oleh number yang tak dikenali banyak kali. Kalau nak call balik, nombor public phone. Nanti entah siapa-siapa pula yang mengangkat kan. Biasanya public phone boleh jadi  choice mereka yang nak kenakan orang lain. Alah, macam penculik tu pun selalu je guna public phone kan. Mana ada dia call polis guna handphone sendiri. Itu namanya otak di kepala lutut.


~Sebenarnya hari tu pun, kereta saya tiba-tiba tak boleh start. Nak call la kawan saya, sekali handphone saya macam rosak and di luar coverage, sedangkan dalam area rumah juga. Saya cari merata-rata public phone tak jumpa pun pun pun :'(  

Saya pun pinjam la entah siapa-siapa tak kenal. Yang pasti saya minta kat laki sebab tak jumpa perempuan *sedangkan haha.*kidding*  Kawan saya pun datanglah, rupa-rupanya saya tak letak gear kat mode parking sebab tu tak boleh start kereta. *malu. Hentak kepala dekat bantal empuk berulang kali*  haha. Yang penting dah susah nak cari public phone sekarang ni, kalau jumpa pun, jangan confident sangat, rosak selalunya.


public phone makan kepala orang