Monday, 1 August 2011

sing the song lalala~30dayschallenge

ASSALAMUALAIKUM

Sempena dengan bulan Ramadhan yang mulia ini, saya brcadang nak share lebih banyak lagi input dan detail tak kisah la pasal saya ataupun pasal orang lain. So, saya akan join this spreading idea iaitu THE 30 DAYS CHALENGGE.

Day 1 — Your favorite song
Day 2 — Your favorite movie
Day 3 – Your idea of the perfect first date.
Day 4 – Your favorite photograph of your best friend.
Day 5 – What makes you different from everyone else?
Day 6 – A song to match your mood.
Day 7 – A photo of an animal you’d love to keep as a pet.
Day 8 – A picture of your favourite memory
Day 9 – Your current relationship, if single discuss how single life is.
Day 10 – A photo of the item you last purchased.
Day 11 – 5 facts about you.
Day 12 – A photo of something that makes you happy.
Day 13 – What kind of person attracts you?
Day 14 – Who are you?
Day 15 – A TV show you’re currently addicted to.
Day 16 – Something you don’t leave the house without.
Day 17 – How you hope your future will be like.
Day 18 – 5 things that irritate ME about opposite/same sex
Day 19 – A picture of something you want to do before you die
Day 20 – The meaning behind your blog name.
Day 21 – A photo of your favorite place to eat.
Day 22 – A letter to someone who has hurt you recently.
Day 23 – Your dream wedding.
Day 24 – A photo of something that means a lot to you.
Day 25 – Short term goals for this month and why
Day 26 – A photo of somewhere you want to go.
Day 27 – A picture of your favourite band or artist
Day 28 – In this past month, what have you learned?
Day 29 – Something you could never get tired of doing.
Day 30 – A photograph of yourself today + three good things that have happened in the past 30 day

.........................................................................................................

.....................................................

...........

..

DAY 1

My favourite song

MAHA MELIHAT by opick feat amanda

This song terbaiklah, memang memberi kesan mendalam dalam diri saya. Kadang-kadang dalam usaha kita mahu berubah ke arah kebaikan bukan senang. Pelbagai cabaran dan dugaan juga bakal meruntuhkan semangat kita. 

Kadang-kadang kita rasa seronok dengan diri kita sedangkan kita tak tahu semua yang kita suka belum tentu terbaik untuk kita dan mungkin tak akan kekal selamanya. Betul tak? Semuanya milik Allah dan bila-bila sahaja Dia mampu tarik semula barangan pinjamannya itu.

Sebelum kita melakukan apa-apa fikirkan jugalah dari sudut agama kita, jika ia tersasar jauh dari pegangan kita janganlah kita lakukan juga. Sentiasalah berfikir, Allah itu MAHA MELIHAT. Dia sentiasa tahu walau sebesar zarah pun perkara yang kita lakukan sama ada yang buruk mahupun yang baik.

notadimple : kalau down pun, saya suka dengar lagu ni. Rasa macam semangat itu datang semula bila kita mula faham yang apa yang terjadi mungkin yang terbaik untuk kita dan Allah itu kan Maha melihat dan Maha adil. Mana mungkin Dia silap percaturan :)

13 comments:

soooooour said...

teringat nasyid jiwang2...klu dengar lagu nasyid jiwang..mesti teringat zaman sekolah...aaaa...damn!

Engku Sofea said...

selamat bpuasa sayang !

Engku Sofea said...

nak buat gak lah ebnde ni nanti ! "P hee

selendang merah said...

selamat berpuasa...^_^

LyaLuna said...

sooooour : haha yekee. beshhbeshhh pe sume nasyid nehhh nice n soft sume songgg nyewww. >.<

sofia : slam ramdhn syggg !!! smga bw sribu erti n kngan . jgn lupe buke shame2 natii tawtaw >.< hehee.

selendang merah : heyhey thx. salam rmdhan tooo. smat bpose jgn ponteg k >.<

LyaLuna said...

@sofia : haaaa.bwtla bwtlaaaa patttt ^^, start today k, 1st day

Acik said...

bagus challenge ni, kan! at least, topik utk pengisian blog dah ada for the next 30 days ... :)

kaizen said...

terbaik la gu nih... semoga berjaya mencapai target 30 hari tu...

latest entry Benda yang Aku BENCI time Ramadhan!! & Urban : Camera Paling CANGGIH

LyaLuna said...

@acik : heeheee. tulaa.. da ade idea extra daaa nehh ~ acik bwt la jgkkk >.<

@kaizen : yeahhh ske lgu nehh :) thx oki dokiii :)

bella_bumbum said...

hehehe selamat bepose sayanggg :)
nak buat benda alah ni jugak laaa :)

LyaLuna said...

@bella : thx bumbummm dearr heehee. samat bposee jgkk. haaaa~ bwt la bwtlaa. sy mau tgkkk :)

phoged (dk4me) said...

hihi... 1st time dgr lagu ni tp dah suka~

LyaLuna said...

@phoged : 1st time sy dga pon pon trus skeee >.<