Sunday, 24 July 2011

kawan atau lawan?


ASSALAMUALAIKUM


Macam mana nak tahu dia betul kawan kita atau tak? Taktik-taktik nyewwwww~ haha


Pura-pura sakit.
Taktik paling sesuai jika ada roomate atau housemate atau dormate. Siapa yang paling care bila kita sakit dia lah kawan baik tuhhhh tuhhh~ Dia akan check suhu badan kita, tanya kita sakit mana, tolong belikan makanan dan ubat etc etc. Kalau yang buat tak heran dan tak perasan pun kita pergi ke tak kelas, itu bukan kawan, itu kurakura *purapura kawan.


Minta dia teman.
Tak kisah la teman pergi toilet malam-malam ke, teman pergi party ke, teman jumpa kawan baru ke, teman pergi beli makanan ke dalam situation yang sangat desperate. Kalau tak ada orang teman mungkin kita akan malu, atau bosan atau ketakutan atau dalam bahaya. Kalau dia betul kawan kita, dia akan sanggup teman kita melainkan dia memang nak tengok kita kena kidnap dengan bangla jual carpet heeeheee


Cerita masalah dan minta nasihat.
Cuba cerita masalah besar-besar kat dia atau masalah rumah tangga bf/bf korang dengan dia. Kalau dia buat tak layan maksudnya dia belum cukup memahami kita dan malas-malas lagi nak layan korang. Kalau betul kawan, dia akan jadi pendengar yang baik walaupun tak mampu bagi naciat yang hebak hebak.


Kentut depan dia.
Pura pura terkentut depan dia. Lepastu, cakap 'Im sorry. Tak sengaja.' HARHAR. Kalau dia marah juga korang maknanya dia tak best di buat kawan. Tak sengaja kot. Mana ada boleh tahan kalau nak kentut. Haha. :P

Tak ada duit.
Untuk beberapa hari jangan makan sangat. Bila kawan tanya, cakap tak ada duit. Kalau kawan awak belanja atau share makanan dengan awak, maknanya dia kawan sejati dan tak sanggup kenyang perut sedangkan ada kawan yang sedang berlapar. WAHWAHWAH.



Hadiah hadiah.
Bagi hadiah buruk kat kawan korang tu. Cakap beli dari overseas special tuk dia. 'Comel kan, comel kan, saya harap awak suka !!! ' *sambil buat muka comel* kalau dia cakap hadiah tu cantik sangat maknanya dia kawan yang baik. Dia sedang berusha untuk ambil hati korang letttewwww. Hahah. Then, beli hadiah baru untuk dia okey.


SELAMAT MENCUBA  >.<



6 comments:

fiezra said...

hihi,,gud idea tok taw kwn 2 ley jdi kwn or lawan :)

yanadimple said...

yupssyupsss cuba try.. insyaAllah boleyh tahuuuu hihihi gudluckkk :)

sha my heart said...

saya ada kawan macam tu.. nama dia anis. syg dia sangat..

yanadimple said...

ohhh yke.. tahniahhh la sbb da ade kwn sejati mcmtuuuu. honesty is d best policy. jgn pena ade pape hlgn dlm phbungn yg baek okehhh dearrr >.<

Nizam Ijam said...

aper yeruk sgt dia lopat tu??haha


” Nizam Ijam Dot Com”

yanadimple said...

hahaha bialaa sedang suka tuhhhh !!! lompat2 pandaaa uhhhh