Thursday, 14 July 2011

public phone? apetu?


ASSALAMUALAIKUM

public phone bergerak


Memandangkan semua orang dah kaya raya ada handphone sendiri, tak perlu lah rasanya public phone ni kan. Semua orang dah tak pandang cik public phone yang tak hensem bergaya kalau dah ada cik apple macho kental. Haha. So, relevent lagi ke pengguanaan public phone ni?? Siapa kata relevent angkat kening separuh. *macam mana tuuhh  =.=


Public phone boleh jadi berguna pada masa tertentu jugak :

1. Bateri handphone kong
Busy kalah perdana menteri sampai handphone sendiri pun lupa nak charge kan especially boyboyTime-time terdesak macam ni la baru nak cari cik public phone. Merayu-rayu minta public phone jangan rosak kan. Tambahan kalau kereta rosak, muka pula tak market macam LEE MIN HO saya, so takde yang nak benti tolong, terpaksa lah cari public phone untuk call kawan.


2. Tempat berteduh hujan
Tengah-tengah lepak tepi jalan tiba-tiba hujan. Lebat pula tuh sampai nak tertembus kepala kena air hujan. Wah, syukur ada public phone yang berdekatan. Public phone jadi rumah tumpangan sementara. Lagi best kalau tadi tengah dating kan. Ha, kepit sikit dalam tu, public phone kecil je. Lelaki gentleman sikit lah, duduk luar. Biarlah basah, asalkan awek kesayangan tak kena setitik hujan pun kan, kata sayangggg ewwww ~ haha


lau ujan macam sonok je berteduh dalam nih


3. Periuk nasi si miskin
Bagi si miskin yang desperate, memang public phone jadi periuk nasi dorang. Asal nampak public phone je, dorang buat sujud syukur sebab rezeki dah datang. Haha. Public phone di raba-raba dengan rakusnya untuk mendapatkan beberapa syiling untuk sesuap nasi. Ini kes, kais pagi, makan pagi, kais petang makan petang. Lepas ni siapa nak bermurah hati menderma boleh lah guna public phone. Nanti si miskin nak korek ambil duit. Kalau tak ada yang guna cik public phone, tak ada la syilling nya, tak makan lah si miskin tadi. :'(


4. Tempat melepaskan amarah dan dendam
Biasa tengok tak public phone tak ada ganggang la, wayar putus la, kena conteng dan banyak lagi. Well, cik public phone yang innocent ni telah menjadi mangsa nafsu kemarahan manusia. Manusia yang tak ada hati perut memang suka jadikan public phone tempat balas dendam mereka. Sepatutny kita buat pagar sekeliling public phone and make sure ada guard jaga sebab cik public phone kita ni dalam keadaan bahaya. Cuba bayangkan entah berapa ramai guard pula kita perlukan =.=


buang handphone semua sebab public phone ni lagi comeyh :P


5. Kacau orang 
Pernah tak kena kacau oleh number yang tak dikenali banyak kali. Kalau nak call balik, nombor public phone. Nanti entah siapa-siapa pula yang mengangkat kan. Biasanya public phone boleh jadi  choice mereka yang nak kenakan orang lain. Alah, macam penculik tu pun selalu je guna public phone kan. Mana ada dia call polis guna handphone sendiri. Itu namanya otak di kepala lutut.


~Sebenarnya hari tu pun, kereta saya tiba-tiba tak boleh start. Nak call la kawan saya, sekali handphone saya macam rosak and di luar coverage, sedangkan dalam area rumah juga. Saya cari merata-rata public phone tak jumpa pun pun pun :'(  

Saya pun pinjam la entah siapa-siapa tak kenal. Yang pasti saya minta kat laki sebab tak jumpa perempuan *sedangkan haha.*kidding*  Kawan saya pun datanglah, rupa-rupanya saya tak letak gear kat mode parking sebab tu tak boleh start kereta. *malu. Hentak kepala dekat bantal empuk berulang kali*  haha. Yang penting dah susah nak cari public phone sekarang ni, kalau jumpa pun, jangan confident sangat, rosak selalunya.


public phone makan kepala orang 

8 comments:

Syed Ahmad Fathi said...

style public phone mkn kepala org tuh.

yanadimple said...

lepas habis call orang, kepale pun dah takde kannnn :P

Azrizal Hussin said...

kecik2 dlu ske gne public phone..=p

yanadimple said...

mmg la. skola asrama dlu tableyh bwk handphone sgt kn. bru bley borak ngn gf kn kn azrizal.

Ain_ Suke Senyum said...

Hey , ain singgah cini . plez kumen entry ni .

http://zurain93.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html .

tq . hihi

yanadimple said...

haiii ain :) oritooo :)wc

I do I need Iman said...

hihi comey la tmpt tue ;)

jmput
http://mawarkuwada.blogspot.com/2011/07/mulut-mu-berharga-sayang.html

yanadimple said...

comeyhhh ehhhhh >.< heeheee. oooh suka jmputannnn tenkiuuuu :)