Monday, 25 July 2011

ilove KOREA !!!


ASSALAMUALAIKUM

Anneyong haseyo

Title memang tak boleh blahhblahh. Okay, saya ada persoalan, kenapa artis korea sume comel? kenapa artis korea sume kurus? Kenapa artis korea sume mengada gedik tapi orang suka? Sapa nak jawab? Mungkin kena tanya kim heeruul kottkottt sebab dia peminat setia korean world nihhhh~ heeheee.


DORANG COMEL ? 


eleh eleh comel letttewwww

Fine la, dorang memang comel lotey kan kan sampai laki pon tak nampak hot and kelakian dah. Kadang-kadang nampak macam gay pun ada. HEHE. Yang laki pun dah pakai baju pink, tunjuk muka comel mulut itik sikit, kulit dah la putih melepak kalah saya malam-malam tepek bedak sejuk, kontrol2 cute sikit kompem boleh kompius ponpuan ke laki dorang nehhhhhhh >.<


DORANG KURUS ?

kurus kan kan kaki lidi kami?? :P

Siesly la dorang kurus. Bukan saya nak jelez pun nyew punn. Tapi, kalau kering sangat pon tak cantik nampak tulang. Haha. Cuma, jarang lah nampak artis korea ni gemuk-gemuk. Nak cari yang berisi sikit, alah tak banyak, nak sikit je pun susah weyyyyyyweyyy. Bukan sahaja watak utama kurus dan cantik malah, watak sampingan juga, pelakon dia still hot temperature, meletupp gituhhhh. Kalau gemuk sikit, maybe susah la nak cari makan kat sana kan kan kan.


DORANG PANDAI MENARI ?

relax relax jap dbsk

Kalau nak jadi korean, jangan lupa belajar menari eh eh eh. Dorang superpower rangersss pandai menari. Kalau diikutkan, artis korea ni sume dah macam stereotype. Sebab apa? Sebab sume suka buat band, mesti stylist2, rambut mesti mau kalor pelik, herot sana sini sikit muncung rambut tu, baru awek malaysia cair. HAHA. Lepastu, menari2 atas stage tunjuk skill pusing-pusing and tayang body. FUFUHHFUHHH 


DORANG PUTIH GEBU ?

3 sister korean drama yang beshbesh ^^

Jangan lupa, harus putih gebu dan senyuman manis, baru korean okehhhhh. Saya find out, dorang ni suka pakai BB Cream. Tahu tak apa Bb Cream tu?? Macam foundation, suppose cream tu pakai lepas buat pembedahan plastik. Memandangkan semua cantik-cantik mesti dah biasa buat pembedahan plastik kan kan kan??  >.<  Of course la dorang memang guna cream ni. Cream ni sekarang dah dikormesialkan dan semua orang yang tak buat pembedahan plastik pun dah pakai untuk jadikan kulit muka lebih flawless :) 


So~ MALAYSIAN tapayah nak korean korean sangat lah kan. Cukuplah sekadar minat as fans. Kalau dah sampai jadikan dorang berhala moden dah salah dah tu. Okey, jom layan korean drama kat channel ONE sambil makan CHOKI CHOKI.  Skunk saya tengah layan cerita 'You dont know women' dan 'city hunter'. Huhuhu  >.<

Nak cakap bye bye dalam korea ape eh?? hehehe BYE

14 comments:

Lilynn Sazlin said...

BB cream ni maybeline pun dah keluar kan? hehehe. comel2 kan dowg ni. gambar lee min ho yg ada kucing kat bahu dia tu sbb dia model Etude House. kan? comel kan? hehee. meh lawat sini klu nak tgk gallery gambar lee min ho http://belogcintasaya.blogspot.com/2011/07/part-i-pena-itu-tips-cinta-dongeng-duss.html

yanadimple said...

yupppsss.. mcm da bnyk skunk nehhh.. huhuh wwahwahhh ade geng leww.. hehe thx. okehhh na usha skunk gakkk >.<

Nizam Ijam said...

kenapa letak gambar saya kat atas tu??haha



” Nizam Ijam Dot Com”

yanadimple said...

alaaaahhh srrylaa pnjam jap je. bleykannn??? heeheee >.<

Solihin Zubir said...

x suka korean.. mencik.. sbb korean la rmai awek mlayu gila mamat korea.. ahahaha.. ;-p

yanadimple said...

solihin : 2la psal kn kn. baek plih laki mlayu. lg sopan sntun comey loteyy. cewahhh heeheee

sha my heart said...

Wah, suka lee min ho jugak.. haha~

Nice entri pasal Korean wave.. luv it =)

Popoi said...

sme cam adek aku la,,, korean x habis2,, ahahhaa

kim heeruul said...

kim minat korea sbb style rambut yg lelaki perh..mmg style gila...2nd sebab awek2 korea cute-cute...keh keh keh..lagu2 dorang pon best..suka tengok dorang perfome at stage...

yanadimple said...

sha : ohoh jom share lee min ho heeheee.. thx dear

yanadimple said...

popoi : huhuhu manada. yana bruje
bkecimpunk la dunia korea korea nehhh heheeheee... dmm korea sbb drama dorg beshhbeshhh >.<


kim : tula pasai nyeee.. tabley ta
suka dorg. na kne suke jgkkk sbb dorg swet muettt lewww.. haha dorg mmg cool xtuly. ade style tsndiri :)

~naddy~ said...

haha. nad x minat sgt korea. tgk2 cmtu je. :)

phoged (dk4me) said...

ngeeheee... sy suker movie korea.. tp xderla fanatik gila.. tp most of their drama mmg top in my heart lah!

yanadimple said...

naddy : yana mnt biase2 jgk sjeje sbb tga lyn cite city hunter. lee min ho yg blakonnnn beshhebshhh heehee. :)

phoged : ahahhh. taw tapee.. menci menci. bile da lyn drama korea msti mlekat trosss syndrome syndrome >.<