Sunday, 27 March 2011

sweet couple


ASSALAMUALAIKUM

kepada : orang tak retireti sweet
daripada : orang sweet

mood : nasihat 

bintang beritahu saya, awak rindu saya . 
saya tak percaya , saya tanya bulan . 
bulan senyap senyap terangi awak , dia angguk pada saya
saya suruh angin sampaikan salam saya
angin hembus lembut lembut salam sayang saya pada awak
bunga bungaan senyum penuh makna bila nampak awak 
sebab semalam saya beritahu mereka saya tak ada hati
sebab hati saya dah ada pada awak


Macam mana nak jadi sweet couple ? benda ni akan jadi senang kalau dua-dua ahli couple tu memang dah jiwang karat lagi hitam . Sebenarnya , sweet penting juga dalam relationship ni , baru bunga-bunga cinta tau . Memandangkan saya ada ramai kawan yang sedang bercinta , saya observed teropong dia orang betul-betul macam kim possible . 


 Dr Merci : real LOVE is not when you need each other 
but when you love each other. 
willing to let her/him go 
and still love her/him


Untuk boiboi  :

1) instead of bagi bunga hidup yang kemudian mati , boleh buat gubahan cokelat jadi bunga  *galgal mesti fikir kau creative

2) instead of suprise birthday dengan kawan-kawan dia , boleh buat suprise dengan family dia *galgal mesti fikir kau berani

3) instead of asyik hadiah bear dan cokelat , boleh hadiahkan baju kurung atau shawl fevret kalor dia *galgal mesti fikir kau alert 

4) instead of pergi makan tempat mahal-mahal lagi comel , boleh pergi berkelah , bawa bahan-bahan dan buat sama-sama sandwich dekat sana *galgal mesti  fikir kau rajin masak

5) instead of pergi tengok wayang , boleh pergi wall climbing or futsal sama-sama *galgal mesti fikir kau pandai jaga fitness

Dr Faizal Tahir : if that boy like that girl , 
that boy will come back . 
boy sukaje girl bagi poem kat boy


Untuk galgal :

1) instead of asyik message dia hari-hari , boleh message dia hujung minggu , hantar video cute cerita semua yang kau dah buat sepanjang minggu tu * boiboi mesti fikir kau cool

2) instead of cakap ayat jiwang , boleh cakap ayat semangat sebelum ending messagging or calling *boiboi mesti fikir kau supportive

3) instead of asyik ajak dia keluar dating , boleh masakkan untuk dia dan ajak dia datang rumah *boiboi mesti fikir kau pandai masak

4) instead of hadiahkan baju or sweater sebagai hadiah harijadi , boleh hadiahkan masa satu hari untuk dia dan bawa dia jalan-jalan kau yang belanja *boiboi mesti fikir kau pemurah

5) instead of bagi janji-janji palsu , boleh bagi dia baju melayu *boiboi mesti fikir kau dia punya ~ajak kawin


contoh lagu sweet 
*thanks to nemonemo. LIKE


conclusion : jiwang jiwang sangat pun tak elok sebenarnya , haram nanti . kahkah . Better kahwin terus . okay , mission complete


12 comments:

Theye said...

setuju!!!kawen jer..boleh elak maksia kan2..

cloud9 said...

tlog cri kn yana stuuu. hahhaa

Theye said...

amboi!!dr crikan yana..baik cri tuk diri sniri dulu!!!yaw!!!

cloud9 said...

haha. fine ! *majok :P

Theye said...

yaw!!!majuk2 lak yer??meh cini faz pujuk2..dgn kopok lekor nak??

Engku Sofea said...

betulllllllllllll :) hihi.. comel entry ni

cloud9 said...

faz : haha. kepokkk eyh. coki2 laaa

sofia : betul annn :P comeyy laa.

Theye said...

comel mcm faz kan2...hik3
(sila angguk dan setuju skrg!)

cloud9 said...

yela fazzzzz *pasni banje mkn .haha

Theye said...

meh faz belanja mkn chipsmore nih..
ngap3..
(cepat amik sbeeblum habis)

cloud9 said...

yummmy !!! haha

Blogger said...

Trying to find the Ultimate Dating Website? Create an account and find your perfect date.