Monday, 28 March 2011

baju karung guni


ASSALAMUALAIKUM

kepada : perempuan dan pondan
daripada : perempuan pure

mood : ayu lagi sopan santun


baby saya dan kakak saya *share husband haha


Siapa kata baju kurung a.k.a karung guni buruk ? sila angkat hidung . Kalau nak tahu baju karung guni nila yang paling selesa dipakai sebab tak ketat kentut. Longgar,selesa lagi anggun bergaya.Baju karung guni ini bisa dipakai dengan pelbagai cara . tak percaya ? cekikdaw bawah ni ~ miss la dolce



you memang creative LA DOLCE <3

1) baju karung guni boleh dipakai dengan rambut bebas *bukan helmet okay .hekelerr
2) baju karung guni boleh dipakai dengan spectacle gelap *bukan goggle okay .coool
3) baju karung guni boleh dipakai dengan topi MJ *bukan topi sawah okay .stylee
4) baju karung guni boleh dipakai dengan tudung @ selendang *bukan alas meja okay .sweeet
5) baju karung guni TIDAK BOLEH dipakai dengan lampu kelipkelip raya *time asmaradana boleh kot


Baju karung guni sememangnya senang di mix and match kan dengan pelbagai perhiasan jika anda hebat dan berani like my LA DOLCE yang hot . Malah , ada yang pakai baju karung guni dengan kasut sukan , selipar tandas, kasut bolakaki ayam  *abes ayam tade kaki dan sebagainya . Ini menunjukkan, 'hai si baju karung guni, senang sangatlah nak pakai kau kan'  :D



kuza dan kuwin memang ayu 


tapi kalau kau pentingkan ciri-ciri keayuan yang tersangat tinggi , boleh pakai jubah dengan tudung litup awww. alolololo, omey angat . Dah tujuan memakai baju adalah untuk menutup aurat *alhamdulillah , saya syorkan baju jubah a.k.a karung labuh  . serious anggun tahap MAX .


MORAL OF THE STORY : pakai la ikut sukasuki hati anda pon, asalkan jangan over dan menghilangkan kesopanan , kemelayuan dan keislaman anda. betulbetulbetul



7 comments:

Theye said...

auuwww!!!!ayunyer..gadis2 yang berjubah tuh..
phewit!!!

cloud9 said...

awwwww. perasannyeeee. hahah. tapi memg ponnnn. avery guwd exmple. thnks kuza !! :)

Theye said...

mnlah awk rembat gambr nih yana???ish3...

ala..yana nak juga jubah??bnyk koleksi faz tau!

Engku Sofea said...

hamboiiiii, sedapnye berceloteh bff i ney:)

cloud9 said...

faz : haha. lau yana nak karung labuh,yana rempatla faz pnyee :P

sofia : da bosan ckp cowg , ckp ngn blo plakkk :D

Theye said...

ala sofea..ni bru sikit tau!!!klulah yana duk sebilik dgn yana..
hehe

p/s: ala..sofea pon apa kurangnyer kan2

cloud9 said...

ckp sorg da jd hobii