Saturday, 2 April 2011

PULAU HELANG


ASSALAMUALAIKUM

kepada : pencinta travel
daripada : traveller
mood : holiday !

Saya Dr cloud9 dengan ini sangat berbesar dan bermurah hati ingin berkongsi mengenai Pulau Langkawi a.k.a PULAU HELANG.  Saya dah pernah pergi pulau langkawi *sedangkan sekali je pun tapi , saya ter excited lagi batak sket la *fine!xcited banyak sebenarnya. Alrite, lets dun waste time *ALLAH tak suka :)



1st of all, actually, saya follow geng rakan muda yang tersangat muda lagi comey lotey. tujuan? of couse juz for fun bebeh ! ;D




sampai sampai je terus pergi naik boat. berhenti tengok ikan pari , ikan kepala besar , ikan kepala kecik :P
next, pergi Geoforest Park . pakcik boat gyle rock , drift bawak boat. terbang sume harta karun saya, cisss~ tapi seronok.



then, ktrunk pergi jumpa encik kluang. disebabkan kami tak dibenarkan snap picture dalam gua *bimbang akan mengejutkan encik kluang yang sedang enak dibuai mimpi. so, snapping picts lua gua pun jadik :)


kuna kuno kupa


tak pernah masuk gua macam nila jadik nye


Our next destination, for sure~ kereta cable !! yay yay



bingit telinga sebab galgal kuat jerit lam cable car :P 


at the top of the world~



here come the best part~ chocolate shopping !!!



and then, continue jalan2 :)



before alek, ktrunk dating dulu dengan encikhelang poyo ni~



okay thats all~ bubye lungkawi !!! <3 <3 <3



MORAL OF THE STORY : sila pergi melancong. then, you'll get the big picture of this precious world. jgn trperap bace buku je. boringgg~ :P cuticuti malaysia !! :)

2 comments:

shanur said...

kuna, kuno, kupa! hahaahhaha

cloud9 said...

all d memories still freshly linger in my mind !!! awww <3